Κόγκας

Οι επαγγελματίες οδηγοί μας θα παραλάβουν από το χώρο σας τα χαλιά σας και θα τα μεταφέρουν με ασφάλεια στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα αναλάβει υπεύθυνα τον καθαρισμό των χαλιών σας.

Ο ενδεδειγμένος τρόπος καθαρισμού για τα χαλιά μηχανής και τις μοκέτες είναι ο υγρός καθαρισμός και η διαδικασία καθαρισμού έχει ως εξής:

Τίναγμα: Σε αυτή τη φάση ελέγχουμε για τυχόν λεκέδες που ενδέχεται να απαιτήσουν τοπικό καθαρισμό. Στη συνέχεια υπόκειται σε τίναγμα από ειδικό μηχάνημα. Τον Ιανουάριο του 2017 παραλάβαμε από τον οίκο Taliaτο τελευταίας τεχνολογίας τιναχτήρι – carpetdustremoverγια την αποβολή σκόνης, άμμου, ακάρεων και λοιπών ρύπων, το οποίο με παλμική δόνηση παρουσιάζει 100% μηδενικές φθορές ακόμα και στο πιο ευαίσθητο χαλιά.

Πλύσιμο: Το πλύσιμο των χαλιών γίνεται στα αυτόματα μηχανήματά μας με καθαρό νερό χρησιμοποιώντας οικολογικά καθαριστικά μικροδιάσπασης Microsplitting τελευταίας τεχνολογίας ειδικά για μάλλινα και ευαίσθητα χαλιά.
Η διαδικασία πλυσίματος προσαρμόζεται ανάλογα με τον τύπο αλλά και την ποιότητα των ινών ύφανσης του κάθε χαλιού. Το ξέβγαλμα είναι σχεδιασμένο ώστε το νερό, με υψηλή πίεση πάνω και κάτω από το χαλί, να διεισδύει βαθιά και να επαναφέρει το πέλος στην αρχική του κατάσταση χωρίς να αφήνει κατάλοιπα απορρυπαντικού που μπορεί να αλλοιώσουν την υφή των χαλιών σας.

Η ξεχωριστή περιποίηση στα κρόσσια είναι ένα από τα βασικότερα στάδια στον καθαρισμό των χαλιών αναδεικνύοντας την καθαριότητά τους.

Στέγνωμα: Στη συνέχεια τοποθετούμε τα χαλιά στο στυπτικό μηχάνημα-spindryer που με τη φυγοκεντρική δύναμη αφαιρεί πάνω από το 80% του νερού και έτσι το χαλί στεγνώνει πολύ γρήγορα χωρίς να δημιουργούνται κατάλοιπα σαπουνιού, ξεβάμματα και άλλου είδους φθορές στα χαλιά σας. H ποιότητα στραγγίσματος που επιτυγχάνεται είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη παγκοσμίως. Το στέγνωμα πραγματοποιείται σε ειδικά μελετημένους στεγασμένους χώρους που προστατεύει τα χαλιά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και ως ότου εξαφανιστεί και η ελάχιστη υγρασία τους.

Ποιοτικός έλεγχος– Συσκευασία: Στο τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας τα χαλιά τοποθετούνται σε μηχάνημα για να φινιριστούν, να χτενιστούν αλλά και να σκουπιστούν σε βάθος στο ειδικό μηχάνημα συσκευασίαςpackingtable. Αφού ολοκληρωθούν και οι τελευταίοι έλεγχοι για την καθαριότητα των χαλιών, τα τοποθετούμε σε ειδικές σακούλες ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η καθαριότητά τους.